Stress- en burn-out-syndroom

"Ga op in je werk, ga er niet aan ten onder."

Jacques Tati (1907 - 1982)

De term stress ligt op ieders lippen, zeker omdat we in deze jachtige tijden vaak het gevoel hebben dat we aan (te) hoge eisen moeten voldoen.

BB passiflora

Men maakt soms een onderscheid tussen gezonde stress (ook eustress genoemd), die ook inspirerend kan werken, en negatieve stress (ook distress genoemd), die vroeg of laat in ziekte kan ontaarden.

Stress is vaak op angst gebaseerd

Negatieve stress is vaak gebaseerd op angst of op het gevoel dat het niet zal lukken. Iemand die last heeft van stress, krijgt het gevoel de druk van buitenaf, die hem/haar plots overvalt, niet aan te zullen kunnen. Het is dat gevoel dat de creativiteit lamlegt, dat een negatief effect heeft op de kwaliteit van het werk en dat bovendien de gezondheid aanzienlijk kan ondermijnen.

Mogelijke behandelingen zoals het aanleren van ontspanningstechnieken

Het is essentieel om kansen en mogelijkheden te herkennen om zich in de persoonlijke of professionele omgeving tegen stress te verzetten. Diep ademhalen, yoga, meditatie, gezonde en voldoende slaap, lichaamstraining en stilte zijn slechts enkele voorbeelden om de krachtbronnen weer te laten bruisen. Neem bijvoorbeeld stilte: Wat doen sporters of kunstenaars voor ze moeten presteren? Ze zoeken de stilte op en verzamelen zo alle krachten en energie om op dat ene moment te kunnen presteren. .

pfefferminze

Burn-out-syndroom

In onze hectische samenleving krijgen steeds meer mensen een burn-out. Prestatie, tijdsdruk en een absoluut streven naar succes komen niet zelden op de eerste plaats op het werk, maar in toenemende mate ook in het dagelijkse leven. Burn-out ontstaat doorgaans door langdurige stress en vormt een groot gevaar voor de gezondheid.
Het is essentieel om de langdurige stressfactoren (stressoren) bloot te leggen en ze van een afstand en met gezond verstand aan te pakken. Doelgerichte gespreks- of psychotherapie is vaak noodzakelijk.

Een tijdelijke ondersteuning met aangepaste natuurlijke geneesmiddelen en/of homeopathie (geen pshychofarmaca!) kan daarbij helpen om psychosomatische ziektes te voorkomen of reeds bestaande gezondheidsstoornissen op natuurlijke wijze te verhelpen. De natuurgeneeskunde biedt ons effectieve biologische preparaten op plantaardige basis, maar ook de homeopathie, die naargelang het persoonlijkheidsbeeld zeer waardevolle geneesmiddelen ter beschikking heeft.

"Doe dat wat je nu doet ten volle en doe enkel dat en beschouw niks als belangrijker dan dat wat je nu doet."

Romeins spreekwoord

Kontakt:

Eupener Straße 181

52066 Aachen

E-mail: info@naturheilkunde.be

Telefon: +32 87 74 40 39

Naturheilkunde
Aachen • Eupen • Lüttich • Maastricht

Copyright 2018© Webdesign by Local Solutions