Mycotherapie (therapie met medicinale paddenstoelen)

pleurotus

Algemeen

Medicinale paddenstoelen behoren tot de oudste natuurlijke geneesmiddelen van de mensheid. In de meeste Aziatische landen, vooral in China, worden medicinale paddenstoelen al meer dan 3.000 jaar met groot succes gebruikt bij het voorkomen, verlichten en genezen van vele ziektes.

Zo worden medicinale paddenstoelen bijvoorbeeld gebruikt om het weerstandsvermogen te versterken, om hart- en vaatziekten te genezen, bij een verhoogde bloeddruk, bij diabetes, voor het ontgiften van de lever, bij allergieën en voor een algemene verbetering van het welzijn.

Nergens anders op de wereld is het aantal honderdjarigen dat lichamelijk en geestelijk fit gebleven is dan ook zo groot als in Azië. Dit is wellicht een van de vele redenen is waarom er in de afgelopen decennia vanuit de medische wetenschap in de westerse landen een toenemende interesse is ontstaan voor de traditionele Chinese geneeskunde (TCG), en in het bijzonder voor medicinale paddenstoelen.

vitalpilze coriolus

Een uitdaging

Indien we op een verantwoordelijke manier willen omgaan met ziektes en adequaat tegemoet willen komen aan de veranderende behoeften van de zieke mens, dan zal het voor de medische wetenschap in de komende decennia noodzakelijk zijn om zich de kennis over medicinale paddenstoelen eigen te maken of ze verder te onderzoeken. Het is ongetwijfeld nuttig om de kennis over een van de oudste en meest noodzakelijke geneesmiddelen in onze streken te integreren. Want waar mogelijk kunnen medicinale paddenstoelen - alleen of in combinatie met homeopathie of andere vormen van therapie - de zelfgenezende krachten van het lichaam activeren, zonder daarbij ongewenste bijwerkingen te veroorzaken.

Contact:

Eupener Straße 181

52066 Aachen

E-mail: info@naturheilkunde.be

Telefon: +32 87 74 40 39

Natuurgenezer
Aachen • Eupen • Luik • Maastricht

Copyright 2018© Webdesign by Local Solutions