Enzymtherapie

hom bellis perennis

Wat zijn enzymen?

Enzymen zijn eiwitstoffen die zich in de stofwisseling van alle levende organismen bevinden, dus ook in het menselijk organisme, waar ze in bijna alle natuurlijke processen betrokken zijn.

Functie

Als zogenaamde biokatalysatoren regelen ze het verloop van de stofwisselingsprocessen in de lichaamscellen: dit gebeurt doordat ze eerst chemische reacties mogelijk maken en ze dan versnellen. Stofwisselingsreacties die zonder een versneller tot enkele uren in beslag zouden nemen, duren dankzij enzymen slechts seconden of minuten.

20180614_134315

Lasten overwinnen

Vaak moet het lichaam lasten op natuurlijke wijze overwinnen, en daar kunnen of moeten enzymen een belangrijke ondersteuning bieden. Normaal gezien maakt ons lichaam zelf de nodige eiwitstoffen aan. Echter vanaf de leeftijd van ongeveer 30 jaar, maar naargelang de individuele gezondheidstoestand ook pas vanaf 40 jaar of later, neemt de lichaamseigen productie van enzymen sterk af. Helaas valt dit dan samen met een levensfase waarin een intacte stofwisseling net bijzonder belangrijk is. Bijvoorbeeld bij hoge werkdruk of voortdurende prestatiedruk, bij langdurige inname van medicatie, tijdens een herstelperiode na een ziekte, in de menopauze, bij acute en chronische ontstekingen (vb. reuma, gewrichtsklachten enz.), bij het herstellen van een beschadigd immuunsysteem enz. In deze of gelijkaardige situaties kunnen enzymrijke voeding en enzympreparaten het gehele stofwisselingsgebeuren positief ondersteunen.

Contact:

Eupener Straße 181

52066 Aachen

E-mail: info@naturheilkunde.be

Telefon: +32 87 74 40 39

Natuurgenezer
Aachen • Eupen • Luik • Maastricht

Copyright 2018© Webdesign by Local Solutions