Klassieke homeopathie

“Homeopathie geneest een hoger percentage van ziektegevallen dan andere behandelmethoden. Ze is zonder twijfel milder en voordeliger dan andere therapieën en alleszins de meest complete medische wetenschap.”

Mahatma Gandhi
ringelblume-calendula-bluete-orange

Wat is homeopathie?

De arts, apotheker en chemicus dr. Samuel Hahnemann (1755-1843) heeft 200 jaar geleden de homeopathie ontwikkeld. Het is een van de meest uitgebreide en diepgaande vormen van therapie die tot op vandaag wereldwijd tot succesvolle resultaten leidt. Homeopathie is een ervaringsgeneeskunde die elke dag nieuwe levende bewijzen levert van mensen die zowel van acute als van chronische ziektes genezen konden worden en dit zonder enige bijwerkingen. Tijdens een behandeling worden niet enkel de fysieke klachten aangepakt, maar ook gevoelens en gedachten, die vaak ook in positieve zin veranderen.

Wat is ziekte?

Ziekte is de uiting van het organisme dat een poging doet om het uit balans geraakte systeem op eigen kracht weer in orde te brengen, om dus weer gezond te worden. De behandelaar laat zich daarbij leiden door de symptomen van de specifieke ziekte. Symptomen worden dus niet bestreden of onderdrukt, maar dienen als wegwijzers op de weg naar gezondheid.

IMG_2409

 

Hoe werkt een homeopathisch middel?

Het homeopathisch middel geeft het organisme een impuls, een kleine prikkel, zodat het de ziekte op zichzelf kan genezen. Zo worden dus de zelfgenezende krachten van het lichaam geactiveerd!

Kan iedereen zich homeopathisch laten behandelen?

Homeopathie is in principe altijd zinvol, ook voor baby’s, zwangere vrouwen en oudere personen. In overeenstemming met de homeopathische wetten zijn er geen risico’s of bijwerkingen.

Waarom een behandeling met klassieke homeopathie?

De klassieke homeopathie is de behandelmethode zoals ze ontwikkeld werd door de grondlegger ervan, dr. Samuel Hahnemann. Telkens wordt slechts een middel voorgeschreven, zodat de werking volgens het gelijksoortigheidsbeginsel te traceren is. De zogenaamde complexe middelen worden vandaag veelvuldig op basis van klinische diagnoses voorgeschreven, zonder daarbij rekening te houden met de individuele symptomen van de patiënt. Die middelen hebben echter helaas geen diepgaande werking, omdat ze door hun meestal lage potentiëring de mentale en psychische aspecten van de patiënt niet bereiken.

Kan een zelfbehandeling op lange termijn schade veroorzaken?

Homeopathische middelen moeten, op enkele uitzonderingen na, door een geschoolde homeopaat voorgeschreven worden, aangezien een juiste keuze, dosering en begeleiding onontbeerlijk zijn voor goede therapeutische resultaten. Ook dient gekeken te worden naar de wisselwerking tussen homeopathische middelen onderling, omdat anders ongewenste reacties kunnen optreden, bijvoorbeeld een antidotering, of zogenaamde homeopathische onderzoekssymptomen bij een slechte keuze van het homeopathisch middel.

Wat verstaat men onder een constitutionele behandeling?

Stel dat u telkens weer een of meer dezelfde klachten heeft. U neemt wellicht ook een medicijn in en moet geregeld, maar telkens om min of meer dezelfde reden naar de dokter. In dit geval helpt de constitutionele behandeling, vergelijkbaar met een “grote schoonmaakbeurt”, om de oorzaken van uw terugkerende klachten te verhelpen. Het doel daarbij is om uw organisme van een gezonde basis te voorzien.

Als gevolg zal u vaststellen dat uw vatbaarheid voor verkoudheden afneemt, dat u zich energieker, stabieler en beter in uw vel zal voelen, klaar om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan!

Ervaringen uit de praktijk

Geïnformeerde patiënten willen een contactpersoon die de tijd neemt om naar hen te luisteren; ze willen kunnen vertellen wat hen bezighoudt, ze willen het niet enkel hebben over hun lichamelijke klachten, maar ook over de angsten, twijfels, zorgen enz., die ze soms hebben. Ze willen vaak een bekwame therapeut en meevoelende adviseur die hen echt ernstig neemt. Wanneer het lichaam lijdt, zijn meestal ook psychologische aspecten betrokken.
Door de succesvolle resultaten sinds het begin van mijn praktijk, werd door de jaren heen bevestigd dat homeopathie voor een groot aantal acute en chronische aandoeningen de basistherapie is. Omdat op die manier de beste resultaten behaald worden, stem ik de behandelwijze en in het bijzonder het type therapie af op de individuele behoeften.

 

“Ziekte is wreedheid noch straf, maar enkel en alleen een correctie. Een instrument waarvan onze eigen ziel zich bedient om ons op onze fouten te wijzen en ons voor nog grotere vergissingen te behoeden."

Dr. Edward Bach

Contact:

Eupener Straße 181

52066 Aachen

E-mail: info@naturheilkunde.be

Telefon: +32 87 74 40 39

Natuurgenezer
Aachen • Eupen • Luik • Maastricht

Copyright 2018© Webdesign by Local Solutions