Preventieve en aanvullende geneeskunde

“Terwijl de allopathie in acute ziektesituaties levens kan redden,
is de homeopathie in staat te genezen.”

Dr. Rüdiger Dahlke
20180705_124133

Preventieve geneeskunde

Het doel van natuurlijke therapie, inclusief homeopathie, is het zuiveren en reinigen van het lichaam, dat zich “ziek meldt”. Dat melden gaat eerst zachtjes, en als we niet reageren, steeds heviger, door het tonen van ziektesymptomen, zoals bijvoorbeeld onpasselijkheid, pijn enz. In zulke levenssituaties zijn betrouwbare, natuurlijke geneesmiddelen, zonder chemie en zonder ongewenste bijwerkingen, uitermate geschikt. Hun geneeskrachtige werking creëert een gezonde basis, een gezond gebied in ons organisme. Het spreekt voor zich dat een ernstige ziekte in zulk gebied meestal geen geschikte voedingsbodem zal vinden.

Als het om preventie gaat, dan stel ik in mijn praktijk steeds weer vast dat homeopathie hier zeer nuttig is en heel goede resultaten oplevert, niet enkel bij het behandelen van acute ziektes, maar ook bij oude, chronische klachten, die tijdens een behandeling geleidelijk aan het licht komen, om dan meestal definitief te verdwijnen. Bovendien zorgen bewuste voeding en een harmonieuze levensstijl voor een langdurig goede gezondheid.

maiglöckchen

Aanvullende geneeskunde

EDe ervaring heeft geleerd dat homeopathie en diverse natuurlijke geneeswijzen als aanvullende geneeskunde beschouwd kunnen worden, omdat ze een waardevolle hulp bieden wanneer het bijvoorbeeld gaat om het begeleiden van kankerpatiënten tijdens of na een chemotherapie. Er zijn vergevorderde ziektestadia, waarbij chemotherapie levensreddend is. De bijwerkingen tot een minimum beperken en het zieke organisme weer opbouwen is o.a. een aanvullende (complementaire) taak voor gewetensvolle alternatieve therapeuten.

Dit helpt om de herstelfase te verkorten en de levenskwaliteit van de patiënt aanzienlijk te verbeteren, totdat hij/zij uiteindelijk weer volkomen gezond is. Het doel van de aanvullende behandeling moet zijn om de patiënt te helpen tot een stabiele gezondheidstoestand te komen, zodat hij op lange termijn niet terug naar de oncoloog moet. Check-ups bij deze laatste zijn natuurlijk altijd zinvol en enkel aan te bevelen.

Contact:

Eupener Straße 181

52066 Aachen

E-mail: info@naturheilkunde.be

Telefon: +32 87 74 40 39

Natuurgenezer
Aachen • Eupen • Luik • Maastricht

Copyright 2018© Webdesign by Local Solutions