Bachbloesems

Oorsprong

De bachbloesemtherapie hebben we te danken aan het werk van de Britse arts dr. Edward Bach (1888-1936), die deze behandelmethode ontwikkelde en ze zijn naam gaf.

Waarom bachbloesems?

Na tientallen jaren ervaring in de praktijk, kwam dr. Bach tot het inzicht dat bij vele aandoeningen in eerste instantie de gemoedstoestand van de patiënt behandeld moest worden. Zo zag hij de negatieve gemoedstoestanden van patiënten als de echte oorzaken voor ziektes, die zich met de tijd als fysiek symptoom manifesteren.
Velen onder ons kennen zulke gemoedstoestanden zoals diverse angsten, zorgen, onzekerheid, ontevredenheid, onrust of depressie, die steeds opnieuw opduiken. Van zodra ze echter dagelijkse kost worden, bestaat de kans dat ze zich na zekere tijd ook organisch laten opmerken. Bachbloesems zijn in staat om deze gemoedstoestanden op te lossen.

b-b honeysuckle

Werking

De door dr. Bach gedefinieerde 38 bloesems zijn milde en zeer effectieve middelen om de gemoedstoestanden weer op een positief niveau te stabiliseren.

Een succesvolle therapie met bachbloesems vereist een uitgebreide diagnose vooraf en ook de medewerking van de patiënt.

Zoals bij de homeopathische diagnose worden daarbij vaak verbanden gezien, die belangrijk zijn voor de keuze van de meest effectieve bloesem of combinatie van bloesems.

Contact:

Eupener Straße 181

52066 Aachen

E-mail: info@naturheilkunde.be

Telefon: +32 87 74 40 39

Natuurgenezer
Aachen • Eupen • Luik • Maastricht

Copyright 2018© Webdesign by Local Solutions