Vorbeelden

Hier berichten we over enkele concrete voorbeelden uit onze praktijk. Omwille van de discretie werden alle voornamen vervangen door andere.

newborn-baby-feet-basket-161709

Voorbeeld nr. 1

Jonathan, 6 maanden oud, luiereczeem

Jonathan wordt aan mij voorgesteld met uitslag, puistjes en irritatie in het luiergebied, maar ook in de knieholten en aan de binnenkant van de ellebogen.

Deze klachten bestaan sinds ongeveer 3 maanden. Het eczeem begint zich langs de liezen uit te breiden richting buik.

Verschillende zalven die door de dermatoloog werden voorgeschreven en geprepareerd hebben geen verbetering opgeleverd. De uitslag verspreidde zich nog meer.

Jonathan ziet er goed gevoed uit, een rond gezichtje met lichtrode wangen; voor het overige lijkt hij rustig, maar zijn temperament komt tot volle uiting wanneer hij eten ruikt!

Hij heeft een week geleden ook zijn eerste tandje gekregen! Zijn stoelgang is wat traag en grenst al aan obstipatie.
Na individueel aangepaste homeopathische medicatie is de uitslag binnen de 3 weken voor de helft verdwenen; zijn stoelgang is al in de eerste week genormaliseerd (in het begin “enorme ladingen”, volgens de moeder!)

Na nog eens 3 weken zijn alle huidoppervlakken weer vlekkeloos.

grippaler infekt

Voorbeeld nr. 2

Hanna, 4 jaar, griep met frontale hoofdpijn, koorts en groen slijm

Hanne heeft al 5 dagen griep met koorts Om de koorts te doen dalen, heeft de moeder haar al meerdere keren Junifen gegeven. Toch verergert de hoofdpijn en het slijm wordt met de dag dikker.

Voor het overige voelt Hanna zich buiten meer bevrijd; het vastzittende slijm komt los en begint te lopen, zelfs haar hoofd doet minder pijn. Het rechteroog is rood en ontstoken en traant, vooral bij verwarmde lucht. Ze zweet voornamelijk aan het hoofd, vooral ‘s nachts. Ze is bovendien zeer aanhankelijk en huilerig.

Het mentale ontwikkelingsproces manifesteert zich volledig in haar koortsige verkoudheid. Ik bied ondersteuning met een homeopathisch middel in individueel aangepaste potentie dat overeenstemt met het geheel aan symptomen, zodat Hanna na twee dagen weer gezond is.

pexels-photo-320442

Voorbeeld nr. 3

Richard, 71 jaar, terugkerende blaasontstekingen na prostaatoperatie 5 jaar geleden

“Ik ben het moe om steeds weer antibiotica in te nemen... Er moet iets veranderen! Ik voel me altijd erg vermoeid en lusteloos.”

Met deze uitspraak komt Richard na 7 jaar terug naar mijn praktijk. Zijn gebrek aan energie, zijn vermoeidheid en lusteloosheid schreef hij toe aan de herhaalde antibioticakuren.

Hij heeft ook steeds weer darmontstekingen en neemt dan tot 32 mg cortisone per dag. Zijn maag is erg gevoelig, vooral bij zuur.

Ik schrijf hem een homeopathisch middel in verschillende potenties voor dat specifiek bedoeld is voor de lever en ook een middel om de blaasfunctie te ondersteunen. En 2 tot 3 maal per dag basterdwederikthee.

Later volgde een homeopathisch ontgiftingsmiddel over een langere periode; intussen is hij het beste af met een homeopathisch supplement.

Zijn energie is in het algemeen wezenlijk verbeterd. Hij heeft meer moed, is gemotiveerder en heeft weer zin om dingen te doen.

Intussen neemt hij indien nodig, naast de homeopathische middelen, Iberogast voor zijn maag.

Ondertussen hebben we de cortisone van 32 mg naar 2 mg om de twee dagen kunnen terugbrengen.

Zijn blaasontstekingen behoren tot het verleden.
De keuze van een homeopathisch middel hangt vaak af van de specifieke symptomen, maar ook van het persoonstype.

krämpfe

Voorbeeld nr. 4

Lydia, 35 jaar, lerares, moeder van 2; baarmoedercyste

Type: slank, donkerbruin haar, bruine ogen, vrij bleke teint.

Lydia was sinds 3 jaar in behandeling voor hooikoorts, acne en stressgevoeligheid.
Met enige regelmaat nam ze haar homeopathische constitutionele middelen in verschillende potenties in: de acne verdween geleidelijk aan in ongeveer 10 maanden tijd; de hooikoorts was na het tweede jaar behandeling helemaal weg. Bij verhoogde stress gebruikte ze Rescue-druppels.

De cyste werd door de gynaecoloog door middel van een echografie gediagnosticeerd, 30 mm doorsnede, met het advies om ze chirurgisch te laten verwijderen. Na dit advies zocht ze me op, omdat ze een operatie wilde vermijden.

Ze kreeg van mij - naast een constitutiemiddel met hoge potentie - een homeopathisch weefselmiddel in verschillende sterktes, van laag tot hoog, gedurende ongeveer 3 maanden.

Een nieuwe echografie na 5 maanden was zonder resultaat: de cyste was niet meer aanwezig.

pexels-photo-568027

Voorbeeld nr. 5

Eliane, 38 jaar, moeder van 2 dochters, hevige verliesangst, maagpijn, sinusitis

Verliesangst met betrekking tot geliefden, vooral haar kinderen. Ze vertelt dat het heel erg was tijdens de eerste 6 maanden na de geboorte van haar beide dochters.

Tegen de verliesangst neemt ze sinds enkele maanden Seroxat, waarna ze zich als het ware beneveld voelt.

Eigenlijk is ze een sterke vrouw, maar toch ook heel gevoelig, zegt ze. Ze leeft sinds een jaar gescheiden van haar partner. Ze mist haar moeder nog heel erg, die ten gevolge van kanker overleed toen ze zwanger was van haar 2 dochters. Eliane zou graag eens huilen, maar kan het niet!

Ze heeft weinig dorst, enkel zin in koffie. Tegenover alcoholische dranken - zoals bier, rode wijn en schuimwijn - staat ze ook niet afwijzend.

Ik geef haar een homeopathisch middel tegen verdriet met hoge potentie, omdat ik vermoed dat ze met een diepzittend verdriet zit.

Na 4 weken zijn de maagpijn en de verliesangst verdwenen; de voorhoofdsholtes zijn vrij. Seroxat is ze zelf al minder beginnen innemen. 1 maand later is Seroxat niet meer nodig.

Ze neemt nog ongeveer 6 weken het “middel tegen verdriet”. Tenslotte krijgt ze ook haar homeopathisch constitutiemiddel.

lungenentzündung

Voorbeeld nr. 6

Laurence, 3 jaar, terugkerende longontsteking

Laurence had al drie keer een longontsteking en vaak bronchitis.
Ze heeft in haar jonge leven al 7 keer antibiotica en medicijnen zoals Atrovent, Ventulin, Lysox enz. moeten innemen.

Laurence weet wat ze wil. Als ze met haar poppen speelt, spreekt ze tegen zichzelf op een stille, bevelende toon. Ze weent niet zo gemakkelijk, maar als ze dan toch weent, klinkt het als gejammer. Volgens haar moeder is ze niet zo gehoorzaam.

Wanneer Laurence voor de eerste maal naar de praktijk komt, heeft ze nog heel wat slijm en een diepe, reutelende hoest. De dagen ervoor lag de koorts tussen 38 en 39°C. Haar gezicht is heel bleek, de lippen zeer rood. Slechte eetlust.

In eerste instantie krijgt ze 4 dagen lang een acuut middel in hoge potentie gedurende de dag; voor ‘s nachts telkens een middel om het immuunsysteem te versterken, 5 dagen lang.

Na 8 dagen is de hoest compleet weg, ook het dikke slijm. Volgens de moeder is Laurence nu veel aangenamer en gehoorzamer.

2 weken later, na het zwemmen, duikt opnieuw een hoest op met doorzichtig slijm. Ze krijgt dan een middel op maat van haar constitutie met een potentie van 1000. De dag erna is alles weer in orde. 6 weken later heeft ze opnieuw een beginnende bronchitis, waarbij hetzelfde middel herhaald wordt. Na 1 tot 2 dagen is ze volgens haar moeder weer haar vrolijke zelve. De eetlust is ook weer terug.

Laurence is ondertussen al 13 maanden klachtenvrij; haar gedrag is onberispelijk, zowel thuis als op school.

brustkrebs

Voorbeeld nr. 7

Jeanine, 55 jaar, borstkanker (mammacarcinoom)

In de loop van haar behandeling met chemotherapie, met name 8 sessies met telkens 3 weken tussen, komt Jeanine naar mijn praktijk, meer bepaald na de 2de chemosessie.

Ze klaagt over misselijkheid en braakneigingen, vooral voor 11u ‘s ochtends, over een gebrek aan eetlust en ook ernstige vermoeidheid en zwakte. Ze is soms ook depressief, heeft een vale teint en is hopeloos. Haar bloeddruk is aan de lage kant.

Haar man bezweek vorig jaar aan een tweede hartinfarct, haar moeder overleed twee jaar geleden. Ze heeft een dochter, die ze door haar studies enkel in het weekend ziet.

Ze maakt zich zorgen om haar financiële situatie en ook om haar dochter, terwijl daar in beide gevallen geen aanleiding voor is. Ze voelt zich alleen en verlaten en treurt nog steeds om beide overlijdens.

Medicatie:
• 1 homeopathisch "middel tegen verdriet” in verschillende, op elkaar volgende potenties
• 1 Omega 3-6-9-preparaat voor het versterken van de mentale balans en voor een betere bloedsomloop
• Spirulina (zee-algen) 3 maal per dag een hoge dosis
• een multivitaminenpreparaat en 3 maal per dag vitamine C.

Effect:
Het effect van de homeopathie toont zich al op de 2de dag: Jeanine merkt dat ze meer energie heeft en klinkt veel positiever aan de telefoon!

Na 3 weken ontmoet ik een heel andere vrouw dan toen ik haar voor het eerst zag; een vrouw met nieuwe perspectieven en toekomstplannen.

Tegen de bijwerkingen van de chemo heb ik haar een zogenaamde stralingsomvormer uitgeleend, dit is een apparaat met elektroden, dat negatieve trillingen afleidt en tegelijkertijd de energie verbetert.

Volgens de tussentijdse medische verslagen heeft de chemo goed gewerkt, de tumor is zo goed als verdwenen; ze krijgt nog haar 8ste en laatste chemo en is ervan overtuigd dat het ergste achter de rug is.

Na de eerste 3 maanden van de behandeling met de startmiddelen krijgt ze van mij haar constitutiemiddel, waardoor ze stabiel blijft op het vlak van energie, maar vooral ook op mentaal vlak.

parasol-425110_960_720

Voorbeeld nr. 8

Marcel, 68 jaar, gepensioneerd leraar, anuskloof + al meer dan 50 jaar bevende handen

Deze patiënt lijdt al 30 jaar steeds weer, met tussenpozen, aan aambeien, die zeer pijnlijk kunnen zijn (hevig branderig gevoel en jeuk).

Zalfjes hielpen slechts gedeeltelijk.
Volgens de meest recente medische bevindingen voor zijn bezoek aan mijn praktijk ging het hier eerder om een anuskloof! (Vanuit de subjectieve symptomen een gelijkaardig beeld als bij aambeien)

Bijkomend probleem:
Bevende handen bij elke inspanning, sinds de leeftijd van 14 jaar - hij is heel emotioneel, zegt hij. Het beven heeft hij altijd willen verbergen, omdat hij er zich heel ongemakkelijk bij voelde, maar heeft het nooit gekund. Dit alles heeft hem zijn leven lang onzeker gemaakt; hij heeft zich soms vernederd gevoeld.

De laatste tijd voelt hij zich erg ongelukkig en droevig. Huilen doet hij in het slechtste geval bij films!

Netelroos aan de armen en hevig zweten aan de voeten, maar zonder geur.
Hij speelt al 40 jaar tennis.

Medicatie:
Het startmiddel veroorzaakte in het begin extreem veel zweet op het hele lichaam (een heel goed teken!), en ook een verbetering van de huid op de armen. Ook het humeur verbeterde.

Het zweten verdwijnt geleidelijk aan, en ook op het vlak van stemmingen beleeft hij naar eigen zeggen geweldige momenten!

Een moeizaam geval, dat bijna 1 jaar tijd in beslag nam! Dat is echter normaal met een “voorgeschiedenis” van 30 jaar!

Wat de anuskloof betreft, kwam de ommekeer met een homeopathisch derivaat van koolstof: binnen 6 weken was de kloof genezen. Ook het beven is voor Marcel of voor buitenstaanders amper nog zichtbaar.

Sinds een tijdje krijg ik af en toe postkaarten van Marcel met vakantiegroeten en de bevestiging dat het goed met hem gaat: TOUT VA BIEN!

Contact:

Eupener Straße 181

52066 Aachen

E-mail: info@naturheilkunde.be

Telefon: +32 87 74 40 39

Natuurgenezer
Aachen • Eupen • Luik • Maastricht

Copyright 2018© Webdesign by Local Solutions